Saturday, July 04, 2009

aku baru faham..

masa kecik dulu aku selalu lepak dgn org lagi tua..
dgn orang-orang yang bercinta..
sepupu-sepupu, kakak-kakak, abang-abang, makcik-makcik, pakcik-pakcik..

bila diorang putus cinta..
aku dengar la ayat-ayat ni..
makan tak kenyang, mandi tak basah, tidur tak lena..

bila aku dah besar, tak pernah la pulak aku rasa macam tu..
aku pernah putus cinta sebelum ni, tapi aku makan je, mandi je, tidur je..
macam biasa.. sakit hati adalah..
so aku assume semua tu hanyalah metaphor untuk menggambarkan kesedihan..

tapi semalam..
setelah hampir 25 tahun aku dilahirkan dan hidup di dunia ni..
barulah aku faham yang semua tu memang betul.. bukan metaphor..

lepas aku dengar berita yang menyedihkan tu..
aku rasa dunia ni berpusing.. rasa gelap tiba-tiba..
nak muntah, nak pengsan, rasa nak gila..

aku cuba tidur tapi yang aku nampak cuma muka dia..
yang aku fikir hanya dia..
literally jantung aku rasa pedih.. sebak, sakit sangat!
penat menangis, mata bengkak, tapi tak boleh jugak nak tidur..
aku cuba nak makan.. tapi sesuap dan aku rasa kosong..
langsung tak boleh telan.. end up makanan tu masuk dalam pinggan kucing je..

aku rasa mcm mana aku describe perasaan aku pon..
hanya orang yang pernah alaminya sahaja yang akan faham..
sebab sebelum ni pon aku tak faham..
aku tak sangka bole sakit sampai macam ni..

dan sekarang aku faham kenapa ada antara kawan-kawan aku yang dah serik nak bercinta..
tapi aku tahu, setiap yang berlaku ada hikmahnya..
walaupon aku tak nampak di mana hikmahnya sekarang..
tapi aku tahu satu hari nanti aku akan bersyukur semua ni jadi..

aku harap perasaan ni akan hilang nanti..
sakit ni akan pergi jauh nanti..
sebab sekarang aku rasa sangat lemah dan penat..

p/s:i really hope all this will be over soon..

5 comments:

Anonymous said...

bapok at my workplace lagi jantan dari dia, wimp soab...

nooreen.rahman said...

be strong, k?

Jay Ismail said...

chill aja deh...ko tgk aku..paling lama tahan 3 bulan...kene nmandi bunge gamaknya...hahahaha

BabyCrownz said...

noreen: thanks...

jalalalala: kawan lebih senang kan sebenarnye.. kalau gaduh pon, leh baik balik..

Anonymous said...

sy sedang rase ape yg awk rase..ex bf sy siap letak gmbr awek bru kt myspace.hati sy pedih dan rase cm nk pengsan ble tgk gmbr tu.hanye allah sje yg tau..mngkin ade hikmah disebaliknye. only god knows.